Стручне посете | Одсек Висока школа за информационе и комуникационе технологије

Стручне посете 

Наши студенти су 03. маја 2023. године, са професором Ненадом Којићем, били у посети компанији 30Hills. Тамо их је дочекала представница HR-а, Софија Николић, која је одржала интерактивно и, пре свега, више него интересантно предавање на тему програма праксе и запошљавања у 30Hills компанији. Она је, између осталог, упознала студенте са тромесечном праксом, коју већ неколико година успешно спроводе, некада и више пута годишње. Циљ те праксе јесте да се студенти, уз помоћ ментора, оспособе за рад у својој струци (конкретно за јуниорске позиције), са које могу да граде даље каријеру.

Посета компанијама је увек узбудљиво искуство за студенте.
Наши студенти су 11. априла 2023. године били у посети компанији LEVI9. Циљ ове посете био је упознавање њиховог начина рада, стручних компетенција и могућности запошљавања. Компанију је посетило 35 студената са својим професорима, а дочекали су их наши бивши студенти, сада као запослени, са прегршт савета и корисних информација за грађење каријере и пословне будућности.

Дана 2.јуна 2022. године студенти студијског програма Комуникационе технологије, који прате предмет Телевизија, били су у стручној посети Радио телевизији Србије и ЈП Емисиона техника и везе - обе смештене у телевизијском центру на Кошутњаку.
У првом делу посете домаћин обиласка РТС-а био је главни инжењер тв центра, Будимир Пековић. Он је студенте наше школе упознао са техничком организацијом центра и битним техничким елементима телевизијске продукције.

Nelt као компанија постоји већ 30 година и за то време постао је синоним за успешан пословни систем. Своје пословање Nelt заснива на принципима етичног, одговорног и одрживог пословања, настојећи да допринесе развоју локалне и шире заједнице. Организациони систем повезује 4000 запослених у 18 компанија на 12 тржишта у Европи – Србији (7 филијала), Босни и Херцеговини, Црној Гори, Северној Македонији, Албанији, Хрватској и Африци – Анголи, Замбији, Мозамбику, Малавиију и Зимбабвеу. 

Стручна посета Пошти Словеније
Студенти и наставници студијских програма Поштанско-логистички системи и Поштанске и банкарске технологије реализовали су стручну посету ГПЦ Марибор и фирми Електронско писмо Поште Словеније (ЕППС), која се бави 3Д штампом и електронском документацијом.
 
Bexexpress

Студенти и наставници студијског програма Поштанске и банкарске технологије посетили су компанију Bexexpress, домаћу приватну курирску службу са најбржим степеном развоја на Балкану. Њихов пословни резултат – остварени обим пошиљака од десетина хиљада пакета дневно на територији Републике Србије говори о одличној организацији пословних сектора, разгранатој мрежи дистрибутивних центара и пакет шопова, доброј координацији стотина доставних возила и непрекидној имплементацији нових решења.

У посети Музеју ваздухопловства

У оквиру реализације предмета Увод у саобраћај и транспорт, студенти прве године студијског програма Поштанско-логистички системи су 2.11.2017. године посетили Музеј ваздухопловства.

Посета Поштанско-логистичком центру Београд
Студенти треће године студијског програма Поштанске и банкарске технологије посетили су Главни поштански центар Београд. Наш највећи регионални поштанско-логистички центар се простире на око 28.000 m2 и обухвата више објеката - халу за производњу (аутоматизовано сортирање пошиљака, хибридна пошта, пост-експрес, бизнис сервис, прерада писама и пакета у међународном саобраћају) и управни део зграде, површине од око 23.000 m2 . Такође, у оквиру центра пројектован је мањи производни објекат логистичке намене површине 2.500 m2 и административни објекат у функцији реализације нових услуга.
BeDex
Студенти и наставници студијског програма Поштанске и банкарске технологије посетили су компаније DExpress и Bexexpress, домаће приватне курирске службе са најбржим степеном развоја на Балкану. Њихови пословни резултати – остварени обим пошиљака од десетина хиљада пакета дневно на територији Републике Србије говоре о одличној организацији пословних сектора, разгранатој мрежи дистрибутивних центара и пакет шопова, доброј координацији стотина доставних возила и непрекидној имплементацији нових решења.
У посети РЈ ''Хибридна пошта''
У интересу што квалитетније обуке, за студенте прве године студијског програма Поштанске и банкарске технологије, организована је посета и обилазак Хибридне поште Београд. С обзиром да у оквиру предмета Поштанске услуге слушају предавања везана за нове услуге ЈП „Пошта Србије“, сада су имали прилику да виде како у реалним условима функционише РЈ која нуди комплетне графичке услуге, од савременог дизајна до финализације производа и испоруке до купца.Захваљујемо запосленима на изузетном гостопримству!
Берза
Студенти Високе ICT школе су посетили Београдску берзу. Приликом презентације рада Берзе укључили су се уживо на берзанску платформу и видели како изгледа радни дан Берзе, као и налоге за трговину хартијама од вредности. Затим је уследила конструктивна дискусија. Београдској берзи се захваљујемо на гостопримству, а студентима на показаном интересовању и иницирању дискусије.
Посета музејима
У оквиру реализације предмета Увод у саобраћај и транспорт, студенти прве године студијског програма Поштанске и банкарске технологије су посетили два музеја - Железнички музеј и Музеј ваздухопловства.

Студенти прве године студијског програма Поштанске и банкарске технологије су у оквиру реализације предмета Увод у саобраћај и транспорт, посетили два музеја - Железнички музеј и Музеј ваздухопловства.