Стручна посета Пошти Словеније | | Одсек Висока школа за информационе и комуникационе технологије

Стручна посета Пошти Словеније 

Стручна посета Пошти Словеније
Студенти и наставници студијских програма Поштанско-логистички системи и Поштанске и банкарске технологије реализовали су стручну посету ГПЦ Марибор и фирми Електронско писмо Поште Словеније (ЕППС), која се бави 3Д штампом и електронском документацијом.
 
Посета је реализована у сарадњи са Саобраћајним факултетом из Београда и Факултетом техничких наука из Новог Сада. Стручни део посете је првог дана обухватио пријем и презентацију рада Поште Словеније, као и детаљан обилазак главног поштанског центра у Марибору, уз стручне консултације запослених. Студенти су, између осталог, могли да виде нова решења по питању штампања, раздвајања и дистрибуције рекламних материјала, организације поштанских токова..
 
Други дан је био посвећен упознавању са технологијом 3Д штампе, кроз приказ процеса 3Д моделовања, 3Д скенирања, 3Д штампања и презентацију 3Д објеката који су на овакав начин одштампани. Овај део стручне екскурзије је реализован у фирми Електронско писмо Поште Словеније (ЕППС) у Мурској Соботи.
 
На страници http://www.ict.edu.rs/galerije је могуће видети галерију слика ове стручне посете.