MikroTik академија | Стручни курсеви, MikroTik | Одсек Висока школа за информационе и комуникационе технологије

MikroTik академија 

MikroTik академија @ Висока ICT школа

 

Висока школа струковних студија за информационе и комуникационе технологије је прва МикроТик академија у Србији.Њу је сада наследила Микротик академија АТУСС Београд.

Студентима је омогућено да у оквиру редовне наставе, кроз предмет Практикум из рачунарских мрежа 2 (по старим плановима Практкум), стекну MTCNA (MikroTik Certified Network Associate) сертификат. Како је сада АТУСС Београд МикроТик академија, сви студенти АТУСС-а могу да похађају обуку и стекну MTCNA сертификат. Информације и пријаве за такву обуку се могу добити путем мејла: mikrotik@ict.edu.rs.

 

 

Девета генерација студената у првој Микротик академији у Србији

24. 6. 2023.

У току школске 2022/2023. године 20 студената je кроз предметe Практикум и Практикум из рачунарских мрежа 2 похађало обуку за стицање MTCNA сертификата у оквиру Микротик академије АТУСС Београд. Сви полазници су стекли MTCNA сертификат који је међународно признат индустријски сертификат у области рачунарских мрежа.

mikrotik2023

 

Осма генерација студената у првој Микротик академији у Србији

25.6.2022.

У току школске 2021/2022. године 18 студената je кроз предметe Практикум и Практикум из рачунарских мрежа 2 похађало обуку за стицање MTCNA сертификата у оквиру осме генерације студената Микротик академије АТУСС Београд. Сви полазници су стекли MTCNA сертификат који је међународно препознат и признат индустријски сертификат у области рачунарских мрежа.

mikrotik2022

Микротик академија АТУСС Београд

13.5.2022.

Висока ICT школа је Прва Микротик академија у Србији. Од ове године постојимо као Микротик академија АТУСС Београд и можемо да обучавамо све студенте АТУСС Београд за стицање MTCNA сертификата. Наши наставници су обавили ресертификацију за MTCNA и MTCRE и завршили обуку за MTCSE (MikroTik Certified Security Engineer). Инструктори су захвални на сарадњи нашем новом координатору за Микротик академију - Горану Стојковићу из компаније Intercom

 

MTCSE

 

MTCRE

Resertifikacija

 

Седма генерација студената у првој Микротик академији у Србији

27.06.2021.

У току школске 2020/2021. године 30 студената je кроз предметe Практикум и Практикум из рачунарских мрежа 2 похађало обуку за стицање MTCNA сертификата у оквиру седме генерације студената Микротик академије Високе ICT школе. Сви полазници су стекли MTCNA сертификат који је међународно препознат и признат индустријски сертификат у области рачунарских мрежа.

 

Седма генерација студената у првој Микротик академији у Србији

 

Шеста генерација студената у првој Микротик академији у Србији

29.06.2020.

У току школске 2019/2020. године 39 студената je кроз предметe Практикум и Практикум из рачунарских мрежа 2 похађало обуку за стицање MTCNA сертификата у оквиру шесте генерације студената Микротик академије Високе ICT школе. Сви полазници су стекли MTCNA сертификат који је међународно препознат и признат индустријски сертификат у области рачунарских мрежа.

 

Шеста генерација студената у првој Микротик академији у Србији

 

 

 

Пета генерација студената у првој Микротик академији у Србији

18.06.2019.

У току школске 2018/2019. године 19 студената je кроз предмет Практикум похађало обуку за MTCNA сертификат у оквиру пете генерације студената Микротик академије Високе ICT школе. Сви полазници су стекли MTCNA сертификат, а најбољи међу њима је био Андрија Скупински који је награђен бежичним уређајем из сAP ac серије.

 

Пета генерација студената у првој Микротик академији у Србији

 

 

Ресертификација Микротик академије Високe ИЦТ школе

25.12.2017.

После три године рада Високе ИЦТ школе као Прве Микротик академија у Србији која обучава своје студенте за стицање MTCNA сертификата - више од 100 сертификованих студената у четири генерације, крајем децембра 2017. године је дошло време за ресертификацију академије, па су наши инструктори, наставници наше школе, поново стекли MTCNA и MTCRE сертификате. Инструктори су захвални на сарадњи нашем координатору за Микротик Академију - Саши Јордакију.

Честитамо на оствареним резултатима и не сумњамо да ће наредне три године бити још успешније!

 

Ресертификација Микротик академије Високe ИЦТ школе

 

 

Четврта генерација студената у првој Микротик академији у Србији

16.12.2017..

У току школске 2017/2018. године 27 студената je кроз предмет Практикум похађало обуку за MTCNA сертификат у оквиру четврте генерације студената Микротик академије Високе ICT школе. Сви полазници су стекли MTCNA сертификат, а најбољи међу њима је био Александар Петровић који је награђен cAP lite уређајем.

Ове године је свечаној додели сертификата присуствовао академски координатор Сашо Јордаки који је том приликом уручио сертификате студентима наше школе. као и ученицима Средње ПТТ школе који су у оквиру своје Микротик академије стекли MTCNA сертификате.

 

Четврта генерација студената у првој Микротик академији у Србији

 

 

 

Трећа генерација студената у првој Микротик академији у Србији

24.06.2017.

У току школске 2016/2017. године 39 студената je кроз предмет Практикум похађало обуку за MTCNA сертификат у оквиру Микротик академије Високе ICT школе. Сви полазници су стекли MTCNA сертификат, а најбољи међу њима је био Славен Милошевић који је награђен cAP lite уређајем.

 

Трећа генерација студената у првој Микротик академији у Србији

 

 

 

Школа и ове године награђује најбољег полазника МТА најновијим МикроТик производом

18.04.2017.

Висока ICT школа је прва МикроТик академија у Србији и ове школске године обучава трећу генерацију студената. Ове године у МТА Високе ICT школе има 40 полазника. Интересовање за рад са МикроТик опремом расте као што расте и употреба истих на нашим просторима.

Школа је одлучила да и ове школске године награди најбољег студента на предмету Практикум из МикроТика најновијим производом ове компаније. У питању је cAP lite који је представљен на европском MUM-у у Милану коме су присуствовали и наставници наше Школе.

 

МикроТик уређај

Друга генерација студената у првој Микротик академији у Србији

16.06.2016.

Ове школске године је 35 студената кроз предмет Практикум похађало обуку за MTCNA сертификат у оквиру Микротик академије Високе ICT школе. Сви полазници су стекли MTCNA сертификат, а најбољи међу њима је био Дино Алексић који је награђен wAP2nD уређајем.

Међу сертификованим студентима је и Александар Шурбаноски, коме је Школа посебно захвална, јер нас је он у октобру 2014. године обавестио да се у Београду организује MUM конференција. Наши наставници су управо на београдском МUМ-у започели успешну сарадњу са координатором за Микротик академије Јордаки Сашом. Тако смо постали прва Микротик академија у Србији. У нашој школи постоји одлична сарадња између студената и наставника и сви радо међусобно делимо корисне информације.

 

Друга генерација

Школа награђује најновијим МикроТик производом

10.03.2016.

Висока ICT школа је прошле године постала МикроТик академија и у истој школској години имплементирала обуку за стицање препознатљивог индустријског MTCNA сертификата у наставу. Прошле школске године, предмет Практикум из МикроТика је пријавило само 5, а ове школске године 25 студената. Интересовање за рад са МикроТик опремом расте као што расте и употреба истих на нашим просторима. Школа је одлучила да ове школске године награди најбољег студента на предмету Практикум из МикроТика најновијим производом ове компаније. У питању је wAP2nD који је представљен на европском MUM-у у Љубљани коме су присуствовали и наставници наше Школе.

 

МикроТик уређај

Први MTCNA сертификати у првој MikroTik академији у Србији

22.06.2015.

Прва обука за MTCNA (MikroTik Certified Network Associate) сертификат одржана је школске 2014/15. године, током трећег триместра, у оквиру предмета Практикум. Студенти који нису имали овај предмет на свом студијском програму, предмет су пријавили као факултативни.

Први полазници обуке за индустријски MTCNA сертификат, наши студенти, Димитрије Стојановић, Саша Ђорђевић, Никола Вурдеља и Недељко Илић успешно су савладали програм, положили испит и добили MTCNA сертификат. Честитамо!

Прва година рада у оквиру МikroTik академије, за Високу ICT школу је ново, позитивно искуство, како у погледу сарадње са MikroTik заједницом, тако и у погледу реализације програма обуке. Наредних година, почев од школеке 2015/16. године очекујемо већи број заинтересованих полазника, којима ће кроз предмет Практикум бити омогућено стицање MTCNA сертификата.

 

Студенти Високе ICT школе који су школске 2014/15.године стекли MTCNA сертификат.

Студенти Високе ICT школе који су школске 2014/15.године стекли MTCNA сертификат.

Висока ICT школа је постала прва МикроТик академија у Србији

23.02.2015.

Сарадња наше Школе и МикроТик компаније попримила је облик прве МикроТик академије у Србији.

Након завршене обуке, седморо запослених наше Школе је стекло MTCNA (MikroTik Certified Network Associate) и MTCRE (MikroTik Certified Routing Engineer) сертификат, тако да ће у наредном периоду, у оквиру редовне наставе кроз предмет Практикум, нашим студентима бити омогућено да стекну MTCNA сертитификат.

Велики допринос у реализацији сарадње има координатор МикроТик академије Сашо Јордаки, коме су Школа и учесници овог курса веома захвални на преданом раду и личном ангажовању.

Више о Микротик академском програму на http://www.mikrotik.com/training/academy

 

MikroTik инструктори Високе ICT школе.