Студентске праксе и конкурси | | Одсек Висока школа за информационе и комуникационе технологије

Студентске праксе и конкурси 

24.11.2021

Merkle Female Hackathon за студенткиње

Софтверска компанија Merkle ће 11. децембра одржати ''Merkle Female Hackathon'', такмичење у програмирању намењено студенткињама. Такмичење ће бити онлајн формата, а главна награда је пракса у Merkle компанији.

Све информације о такмичењу и формулар за пријаву доступни су на: https://merkleinc.ch/en/topics-trends/event/2021/merkle-%20female-hackat...

Додатне информације о компанији и догађају можете наћи у документу у прилогу.

 

26.10.2021

Пријава за Хакатон #7 такмичење

Шести по реду СИЦЕФ (Студентски иновациони центар Електронског факултета) Хакатон биће одржан од 5. до 7. новембра 2021. године на Електронском факултету у Нишу и у Научно-технолошком парку Ниш. У питању је двадесетчетворочасовно такмичење у програмирању, у коме учествује осам тимова од по четири члана. Такмичари се пријављују преко апликације која је објављена на сајту Хакатона, месец дана пре такмичења. Једини услов је да такмичари буду студент или дипломирани студент до 29. године живота.
Тема Хакатон-а биће позната непосредно пред сам почетак такмичења, док су се као теме претходних година нашле апликације као примена у агрокултури и медицини.

 

 

Главни организатор Хакатона - СИЦЕФ (Студентски Иновациони центар Електронског факултета у Нишу) је организација која је формирана да би допринела студирању и усавршавању студената техничких факултета и популаризовала струку инжењера. Са истим циљем позивамо све заинтересоване такмичаре да се пријаве до 1. новембра и стекну нова пријатељства, знања и искуства!

Више информација можете наћи овде.

 

 

26.10.2021

Округли сто о пословима у гејминг индустрији

У оквиру манифестације “Дигитални новембар”, Амбасада Републике Француске и Француски институт у Србији 5. новембра организују дискусију на тему запошљавања у оквиру домаће гејминг индустрије. У контексту целомесечне манифестације Дигитални новембар у организацији Француског института у Србији, стручњаци из гејминг индустрије из Србије и Француске анализираће овај изазов, истражити начине на које се могу привући надарени инжењери и програмери, причати о томе како да се повећа атрактивност ове области за студенте, и разменити неке од најбољих пракси.

Округли сто под насловом Job opportunities in the gaming industry in Serbia одржаће се у четвртак, 5. новембра са почетком у 10 часова у конференцијској сали хотела Mama Shelter. Програм је намењен како студентима и младим професионалцима који су заинтересовани за каријерни развој у оквиру гејминг индустрије, тако и представницима факултета, школа и других организација које ову тему могу сматрати релевантном.
Више о учесницима и детаљима конференције можете наћи на https://sga.rs/news/okrugli-sto-o-poslovima-u-gejming-industriji/

 

21.10.2021

D Express запошљава нове раднике

Компанија D Express запошљава нове раднике на позицији оператера call центра са могућношћу даљег напредовања.  D Express позива студенте друге и треће године студија студијског програма ПЛС, као и студенте који су завршили ове студије, да се за више информација јаве нашој бившој студенткињи Сандри Пиштољевић, данас запосленој у сектору за људске ресурсе компаније D Express на мејл  sandra.pistoljevic@dexpress.rs  или професорки Биљани Гргуровић, шефу студијског програма ПЛС на мејл biljana.grgurovic@ict.edu.rs