Активности у школи | Одсек Висока школа за информационе и комуникационе технологије

Активности у школи 

Одсек Висока ICT школа је у суботу, 23. марта 2024. године, организовао Велика отворена врата у трајању од 11.00 – 13.00 часова.

Том приликом су будућим студентима прослеђене најважније, тренутно доступне информације које се тичу уписа у школску 2024/25. годину, полагању пријемног испита, а упознати су и са новим акредитованим студијским програмима, као и активностима Студентске организације.

ARTECH студентска конференција представља јединствени догађај који спаја креативност и технологију. Окупљајући стручњаке из различитих области рада, под називом „Обликујте вашу будућност“, одржана је на Палићу од 07. до 10. марта 2024. године.

Предавања су одржана пред 120 учесника, а теме су биле следеће:

У суботу 2. марта 2024. године, на иницијативу професора др Ненада Којића, одржана су два гостујућа онлајн предавања за наше студенте са ИТ студијског програма.

На велико задовољство нашег ICT Одсека, 27. фебруара 2024. године, бивши студент ИТ-а, а садашњи Senior Software Engineer у Мicrosoft-у, Михаило Јоксимовић, поново је (на иницијативу професора др Ненада Којића) одржао предавање, овог пута на тему „Контејнеризација, виртуелизација и изолација - када, како и зашто“.

У понедељак 19. фебруара 2024. године, Александар Иконић, бивши студент Одсека са студијског програма Интернет технологије, на иницијативу професора др Ненада Којића, одржао је у Високој ICT школи гостујуће предавање.

Александар је запослен у компанији Chess.com скоро 10 година, тренутно на позицији Software архитекта, тако да је нашим студентима приближније објаснио то радно место и које одговорности оно подразумева. Осврнуо се и на свој рад као PHP Web Developera u firmama Realtina PL, Palm Tree Creative LLC, ItsMyPlay i POOL4TOOL.

Одсек Висока ICT школа свим студентима честита 4. април - Дан студената!

У понедељак 12. фебруара 2024. године, Вељко Рајковић, алумниста Одсека са студијског програма Интернет технологије, одржао је у Високој ICT школи гостујуће предавање. Вељко је запослен у компанији Vicert више од 4 године, тренутно на позицији Software Developer и Team Lead.

У периоду од 29. јануара до 3. фебруара 2024. године, наши наставници и сарадници су учествовали на Конференцији академија и високих школа Србије на Копаонику. Ова међународна мултидисциплинарна конференција под називом „Изазови савременог високог образовања“ (CCHE), имала је за циљ да окупи истраживаче, академике и научнике из различитих научних области и дисциплина. Они су овом приликом поделили своје јединствене перспективе о вишеструким изазовима и могућностима у савременом високом образовању.

Теме конференције су биле оријентисане на следеће области:

У понедељак 22. јануара 2024. године, Одсек Висока ICT школа, као део АТУСС-а, имала је задовољство да угости Михаила Јоксимовића, алумнисту Одсека са ИТ-а, а садашњег Senior Software Engineer-а у компанији Microsoft.