У посети Музеју ваздухопловства | | Одсек Висока школа за информационе и комуникационе технологије

У посети Музеју ваздухопловства 

У посети Музеју ваздухопловства

У оквиру реализације предмета Увод у саобраћај и транспорт, студенти прве године студијског програма Поштанско-логистички системи су 2.11.2017. године посетили Музеј ваздухопловства.

Музеј ваздухопловства одликује велика вредност и разноврсност изложених оригиналних летелица, авиомотора, ваздухопловног наоружања, макета, али и бројни експонати и документација који на уверљив начин сведоче о развоју националног и светског ваздухопловства током двадесетог века, па се овај Музеј сматра правом ризницом историје ваздухопловства - један од дест најзначајнијих ове врсте у свету. Садржајно предавање кустоса Ивана Вујића који је са студентима обишао Музеј уз биоскопску пројекцију краћег филма са ваздухопловном тематиком је било од изузетног стручног значаја - у овом јединственом националном музеју се на једном месту може проћи кроз читав век авијације илустрован експонатима од пионирског периода до модерног доба.

Студенти су у Музеју ваздухопловства посетили и изложбу „Спутњик 60“ посвећену јубилеју лансирања космичког брода Спутњик коју је приредила државна компанија Руске Федерације за космичка истраживања РОСКОСМОС, а организована је у сарадњи са Руским домом из Београда.