Дан дружења у Nelt-у | | Одсек Висока школа за информационе и комуникационе технологије

Дан дружења у Nelt-у 

Nelt као компанија постоји већ 30 година и за то време постао је синоним за успешан пословни систем. Своје пословање Nelt заснива на принципима етичног, одговорног и одрживог пословања, настојећи да допринесе развоју локалне и шире заједнице. Организациони систем повезује 4000 запослених у 18 компанија на 12 тржишта у Европи – Србији (7 филијала), Босни и Херцеговини, Црној Гори, Северној Македонији, Албанији, Хрватској и Африци – Анголи, Замбији, Мозамбику, Малавиију и Зимбабвеу. 

Пре свега, желимо да кажемо да је дружење у Nelt-у било једно велико искуство и велики подстицај за нас. Нисмо могле ни да претпоставимо да постоји компанија у Србији која функционише као Nelt - високи стандарди и веома љубазни запослени којима се виде да су срећни што долазе на посао. Друштвени и комуникативни, ни у једном тренутку нису дозволили да се било ко од посетилаца осети мање вредним. Отворени су за сваки вид сарадње, а један од њихових највећих циљева је афирмација младих људи.

 

 

Nelt је град у малом и запослени имају све што им је потребно. Читав систем је и веома добро уређен. Хала 1 има површину 20.000 м2. Хала 1 са спољашњих страна има уз целу висину мурале који су осликали уметници.

 

 

Хала 1 је једно од највећих складишта у региону. Интерни железнички колосеци Nelt интермодалног терминала једним делом улазе у складиште па је могућа манипулација воза унутар самог складишта. Овај, први интермодални терминал у Београду простире се на површини од 30.000м2 .

 

 

У комплексу компаније налазе се пумпа, аутоперионица и аутомеханичарскa радња, ресторан, кафић, стони фудбал, пикадо, виноград, паркинг, продавница... Опредељење компаније ка одрживом и друштвено одговорном пословању је препознатљиво и у околном амбијенту - засађени су воћњаци и виноград где се производи вино за сопствене потребе, прославе... У Nelt-у има 150.000м2 складишног простора.

 

 

У хали 4 се складишти роба у различитим температурним режимима, за робу се обезебеђују идеални услови било да је реч о амбијенту или хладним коморама. Хала 4 је технички блок.

Ми смо били у складишту 5 које је импресивно. Фациниране смо биле виљушкаром који има досег до 12м.

 

 

Nelt у последње 3 године послује са компанијом „Бамби“ који има 1200 испоручних места дневно и за 5 дана дистрибуира око 100 тона кекса. „Бамби“ је тренутно највећи клијент, а ту су и „Мондолез“, „Нестле“ итд.

 

 

После обиласка пословног комплекса запослени су нас угостили у кафетерији, која се такође налази у хали 5. Они су причали о својим искуствима и хтели да нам ближе објасне чиме се тачно баве у Nelt-у. Атмосфера је била веома пријатна, а стечено искуство драгоцено. Поменули су и плаћену праксу, што за нас представља одличну могућност да учимо и будемо део оваквог система, а врло смо мотивисане и да марљиво радимо, покажемо се и, можда и запослимо у Nelt -у јер су колегијалност и пријатна радна атмосфера на врло високом нивоу.

Текст су написале Милица Матовић и Исидора Јаковљевић, студенткиње студијског програма Поштанско-логистички системи