„Bex express“ - сарадња | Стручне активности, Сарадња са привредом | Одсек Висока школа за информационе и комуникационе технологије

„Bex express“ - сарадња 

Курирска служба „Bex express“, приватнa експрес курирска служба са најбржим степеном развоја на Балкану, од 2015/16. школске година реализује сарадњу са Школом у различитим облицима, као што су стручне посете, пракса за студенте и стручна предавања. Сарадња је резултовала запошљавањем наших свршених студената на места стручних консултаната и оперативаца у Компанији. Најзанимљивији облик сарадње је реализација стручне праксе за један број студената завршне године основних студија на СП Поштанске и банкарске технологије. Стручна пракса се изводи у просторијама Компаније, према потписаном Уговору, а на основу Правилника о студијама Високе ICT школе. Свршеним студентима је на располагању могућност наставка сарадње кроз пројекат „Прва шанса“, у који се Компанија укључила.

Извршни директор BexExpress о Високој ICT
Bexexpress се може похвалити веома лепом обостраном сарадњом са Виском ICT Школом, односно са СП Поштанско-логистички системи (некада СП Поштанско-банкарске технологије).
Сарадња се огледа у више тачака, али основна сарадња је у размени знања и примени истог како у нашим свакодневним пословима, тако и у освежавању наставног плана у школи, пре свега искуствима из праксе.
Конкретни примери у овоме су бивши студенти школе, а сад наше колеге, којих је 7 у нашем тиму на одговорним позицијама, од позиција запослених у логистици, одељења за бригу о клијентима, до руководилачких позиција.
Бенефите које је Bexexpress добио запошљавањем колега са Високе ICT школе су следећи:
1. Лако увођење у посао, јер поседују знања која су кључна за наш посао.
2. Нема флуктуације, јер млади стручњаци који поседују адекватна знања, не одустају на првим препрекама, већ својим знањима и личним квалитетима истрајавају и савладавају посао.
3. Нове идеје, нова енергија, која је резултат школе коју су завршили.
4. Добар кадар. Нагласио бих овде посебно да све наше колеге које су препоручене од својих професора, су испунила сва очекивања, не само професионална, него и људска, јер пре свега је битно бити добар човек па затим и стручњк.
На свему овоме, једно велико хвала професорима на добрим препорукама.
И на крају,радујем се сваком нашем сусрету, јер изроди увек нешто лепо.
Зоран Загорац
Извршни директор, Bexexpress

Слика(е): 
Bex express