Наши наставници на међународној конференцији „Advances in Traffic and Communication Technologies (ATCT)“ у Сарајеву | | Одсек Висока школа за информационе и комуникационе технологије

Наши наставници на међународној конференцији „Advances in Traffic and Communication Technologies (ATCT)“ у Сарајеву 

Универзитет у Сарајеву – Факултет за саобраћај и комуникације под покровитељством Министарства комуникација и промета Босне и Херцеговине, је у Сарајеву 26. и 27. маја 2022. године организовао Међународну конференцију „Advances in Traffic and Communication Technologies (ATCT)“ – „Нови трендови у саобраћајним и комуникацијским технологијама“ са овогодишњим тематским фокусом и радним поднасловом „Digital transformation and sustainable development in postal and logistics systems“ – „Дигитална трансформација и одрживи развој у поштанско-логистичким системима“.

Конференција је окупила велики број еминентних професора, научника и експерата, домаћих и међународних стручњака, из академског и реалног сектора, који су презентовали иновативна решења у области саобраћаја и комуникација уз умрежавање научних и практичних ресурса.

Учесницима су се обратили: Министар комуникација и промета Босне и Херцеговине др Војин Митровић, Министрица за науку, високо образовање и младе Кантона Сарајево проф. др Александра Николић, Ректор Универзитета у Сарајеву проф. др Рифат Шкријељ и Декан Факултета за саобраћај и комуникације Универзитета у Сарајеву проф. др Амел Косовац.

Кључни говорници на конференцији су били Марјан Освалд, заменик председника Светског поштанског савеза, проф. др. Никола Трубинт, потпредседник CERP (Европски комитет за поштанску регулацију) и проф. др. Нино Ћорић, директор Агенције за поштански промет Босне и Херцеговине.

Професори наше школе др Јелена Милутиновић, др Биљана Гргуровић, др Стеван Величковић и др Славица Радосављевић са студијског програма Поштанско-логистички системи дали су свој допринос конференцији радом под називом The development of the concept of consolidation centers in using the sharing economy in postal services/logistics. На темељу излагања радова и проведене дискусије, учесници су се усагласили о закључцима конференције који су важан путоказ за даљи научни и стручни рад и будућу размену искустава и најбољих пракси.

 

MTCSE