Велико интересовање за ''Електронску трговину'' | | Одсек Висока школа за информационе и комуникационе технологије

Велико интересовање за ''Електронску трговину'' 

Велико интересовање за ''Електронску трговину''

У уторак 23. априла 2013. године мр Дамир Трнинић, дипл.инж., оснивач консултантске и IT фирме dooConsult d.o.o. одржао је у нашој школи предавање по позиву на тему ''Електронска трговина''. Предавању је, поред наставника Школе, присуствовао велики број студената студијског програма Поштанске и банкарске технологије.

Ово предавање пружило је комплетну слику о битним компонентама електронске трговине у свим тржишним облицима, у светлу етичких, друштвених и политичких претпоставки. Истакнута су решења на плану безбедности плаћања и развијени системи плаћања у електронској трговини.

Представљени су и глобални трендови у е-трговини, као и улога поштанских и логистичких сервиса у препознавању изазова изласка из традиционалних поштанских оквира и шансе за поштанске операторе у развоју е-трговине. Посебан нагласак излагач је ставио на потенцијал Србије у очекиваном развоју е-трговине и неопходност синергијског деловања поштанских оператора, регулаторних тела и Владе, е-продаваца и банака.

Наши студенти искористили су добру прилику и да добију одговоре на питања везана за заштиту потрошача у е-трговини и безбедност плаћања преко интернета, посебно за плаћање на Pay Pal-у који је недавно званично стигао у Србију.