Еразмус мобилност - наши студенти | | Одсек Висока школа за информационе и комуникационе технологије

Еразмус мобилност - наши студенти 

slika3

Преносимо вам у целости искуства наших студената (са ИТ студијског програма) са Еразмус мобилности у Пољској.

"Цео процес проналажења саме праксе десио се веома брзо, и свесни смо да нас је велика доза среће пратила дуж целог пута. Да будемо искрени, сам долазак је деловао нереално и требало нам је доста времена да схватимо где се и у шта упуштамо.

Мислимо да је путовање овог типа од изузетног значаја људима наших година. Отићи и живети два месеца у другој држави, бити окружен страним људима и њиховом културом, сналазити се и споразумевати на енглеском језику је изазов од кога се добија разнолико искуство, и због тога цео овај пут вреди проћи. Таква врста изазова је оно што нам показује за шта смо заправо способни и да су наше границе далеко даље него што смо мислили.

Волели бисмо да напоменемо од колике важности су нам предавања, материјали и градиво високе ICT школе били од користи током ове мобилности. Пружили су нам изузетну основу и свест уз чију смо помоћ без проблема успели да сагледамо захтеве за наш задатак и да се прилагодимо коришћењу напредних технологија из света web програмирања. Такође, рад у тиму је наука сама за себе и сматрамо да смо успели да се, као тим, изузетно добро избалансирамо и уклопимо, с обзиром на то да нам је први пут у таквом режиму.

Сам рад у канцеларији са другим људима, заједнички пројекат, дискусије, састанци, планови па чак и паузе за ручак, донеле су нам искуство из прве руке на то како ће наш посао изгледати и када се запослимо.

ИТ индустрија је тренутно најперспективнија на целом свету, и сигурни смо да би овакво искуство значило свим студентима, а поготово студентима наше високе школе којима је пружено све што им је од знања потребно за напредак. Најзад, оно што можемо да поручимо драгим колегама је да широм отворе очи, јер је прилика дословно свуда, само их треба искористити."

Жарко Јовић

Мартин Биришић

Тигран Парун Филипов

slika1
slika2
slika3