Гостујуће предавање - Михаило Јоксимовић, Senior Software Engineer у Microsoft-u | | Одсек Висока школа за информационе и комуникационе технологије

Гостујуће предавање - Михаило Јоксимовић, Senior Software Engineer у Microsoft-u 

У понедељак 22. јануара 2024. године, Одсек Висока ICT школа, као део АТУСС-а, имала је задовољство да угости Михаила Јоксимовића, алумнисту Одсека са ИТ-а, а садашњег Senior Software Engineer-а у компанији Microsoft.

Михаило је одржао сјајно гостујуће предавање о свом успешном каријерном путу од ICT-а до Microsoft-а, као и процесу и могућностима запошљавања на тржишту. Саветовао је наше студенте на који начин да приступе тражењу посла након дипломирања, и у том духу нагласио значај писања квалитетног мотивационог писма. Говорио је такође и о „замкама“ на HR разговорима за посао, и како их заобићи, а осврнуо се и на накнадно усавршавање у програмским језицима, и реалности „burnout-а“ као последице активног пословног живота, о чему се данас не прича довољно.

Након његовог сјајног мотивационог говора, додатних сат времена је посветио одговарању на многобројна питања студената у препуном амфитеатру.

„Да ли недостатак искуства у CV-у представља реални проблем јуниорима у процесу запошљавања?“
„Који одговор треба да дамо када нас потенцијални послодавац пита за плату?“
„Како изгледа један радни дан у Microsoft-у?“
„Да ли је боље прво кренути са праксом или самим послом?“
„Да ли је битније усавршавати оно научено на факултету или учити нешто ново (друге програмске језике) након студија?“
„Мишљење о запошљавању у startup-овима?“
„Да ли је боље за једног PHP програмера да ради у мањим или већим фирмама?“
„Који су „red flag“ одговори које можемо да дамо на интервјуу за посао?“
... била су само нека од питања на тапети, на које је Михаило дао корисне одговоре и савете из сопственог искуства и перспективе некадашњег јуниора, сада Senior Software Engineer-а и интервјуера у Microsoft-у.

Ted
Ted
Ted
Ted
Ted
Ted
Ted
Ted
Ted
Ted