Предавање по позиву: Тенденције даљег развоја поштанског саобраћаја | | Одсек Висока школа за информационе и комуникационе технологије

Предавање по позиву: Тенденције даљег развоја поштанског саобраћаја 

Предавање по позиву: Тенденције даљег развоја поштанског саобраћаја

Стручно предавање на тему „Тенденције даљег развоја поштанског саобраћаја“ из угла директора Функције поштанске мреже ЈП „Пошта Србије“, Срђана Јовановића, одржано је у уторак 14.05.2019. од 13х у просторијама наше Високе ИЦТ школе. Предавању су присуствовали ученици Средње техничке ПТТ школе и студенти СП Поштанско-логистички системи и Поштанске и банкарске технологије, као и њихови наставници.

Пред пуном салом, директор Функције поштанске мреже ЈП“Пошта Србије“, после поздравних речи и основних података о пословању „Поште Србије“, изнео је конкретне кораке у иновацијама, које тренутно овај сектор спроводи у свом пословању. Тако су студенти, ђаци и наставници имали прилику да чују на који начин се шири поштанска мрежа, који су то нови пројекти у фази увођења, како се успешно носити са економским изазовима тржишта, шта се планира по питању проширења аутоматизације, адаптације у токове е-трговине, оптимизације временских, просторних и технолошких капацитета, пројекта нумерације у складу са Адресним регистром Републичког геодетског завода, итд.

Конструктивна дискусија се наставила након предавања, кроз питања од стране студената и наставника, чиме смо још једном добили потврду да оваква стручна предавања нашим ђацима и студентима омогућују увид у примену наученог градива кроз конкретно пословање. „Пошта Србије“ као инфраструктурни стуб нашег друштва, кроз овакву сарадњу показује интерес и став да су школовани кадрови веома битни у реализацији пословања.

Срдачно се захваљујемо Срђану Јовановићу на издвојеном труду и времену.