. | | Одсек Висока школа за информационе и комуникационе технологије

У четвртак,12.маја, одржана је акција добровољног давања крви у просторијама Високе ICT школе, коју је организовала Студентска организација наше школе у сарадњи са Институтом за трансфузију крви.

Колеге из наше школе, чланови Студентске организације, присуствовали су семинару који је организовао Институт за трансфузију крви и Црвени крст Србије где су научили како да организују акцију у просторијама школе и стекли нова познанства са колегама са других факултета и виших школа, тако да је наша школа била овога пута домаћин и колегама волонтерима са других факултета који су дошли да помогну и подрже акцију.

У акцији је учествовао 41 потенцијални давалац, а крв је дало 36 особа, од тога 15 жена. Први пут је крв дало 28 особа. Сви даваоци су добили поклоне које је обезбедила наша школа и Институт за трансфузију крви.

Хвала свима који су се одазвали акцији, као и онима који су помогли да се цела акција реализује. Акција је била веома успешна - Студентска организација ICT је поносна на резултат који су остварили, а школа је поносна на своје студенте који су хумани и друштвено одговорни.