Комуникационе технологије - акредитација 2017. | | Одсек Висока школа за информационе и комуникационе технологије

Комуникационе технологије - акредитација 2017. 

Студијски програм Комуникационе технологије је прави избор за све оне које занима како се Интернет користи у различитим информационим и комуникационим системима. На овом студијском програму сазнаћете више о томе:

  • како функционише Интернет мрежа,
  • по којим принципима функционишу комуникациони системи,
  • шта су сензорске мреже,
  • како се администирају системи,
  • какву улогу имају мултимедијални садржаји у информационим системима,
  • како применити техничка знања у пословном окружењу.

По завршеним основним студијама, наши студенти, као струковни инжењери електротехнике и рачунарства, налазе послове у престижним компанијама из области телекомуникација. Пре свега то су Телеком Србија, A1, Теленор, Орион, TeleGroup,SBB, РТС и друге.

Више информација о предметима који се слушају на студијском програму можете прочитати у брошури

Неколико речи студената који су завршили студијски програм Комуникационе технологије:

Урош Миловановић,
струковни инжењер електротехнике и рачунарства
„Robert Bosh“, Београд
Моје име је Урош Милановић и један сам од студената Високе ICT школе. После завршене средње Економско-трговинске школе, определио сам се за Високу ICT школу, смер Телекомуникације (сада Комуникационе технологије) и стекао звање струковни инжењер електротехнике и рачунарства. Још за време студирања запошлио сам се у компанији „Robert Bosh”, најпре на позицији практиканта, а недавно сам постао и стални запослени ове компаније у IT сектору. Током студирања имао сам прилику да се упознам са радом у сличном окружењу приликом обављања стручне праксе у компанији Телеком Србија на трећој години студија. Такође, лабораторијске вежбе из предмета Антене и предмета Рачунарске мреже су биле јако интересантне, зато што смо за потребе израде завршног рада из првог предмета имали задатак да направимо антену, а током вежби из предмета Рачунарске мреже научили смо да конфигуришемо рутере, свичеве, као и да додељујемо IP адресе. Још једна предност ове школе је доступност професора за било каква питања везана, како за само студирање, тако и за теме које се тичу запослења. Такође постоји могућност сарадње и након завршетка студија. На основу досадашњег искуства, свог, а и колега са факултета, могу рећи да су студенти који заврше Високу ICT школу заиста успешни у компанијама у којима су запослени, тако да бих свакоме ко тренутно размишља о упису факултета, препоручио Високу ICT школу.
Петар Андрејић,
струковни инжењер електротехнике и рачунарства
„Дунав осигурање“, Београд
Прелепе и драге успомене вежу ме за студирање на Високој ICT школи. Искуство стечено на студијама помогло ми је да се формирам као академска личност, а знање усвојено од квалитетног кадра да се развијам у професионалној каријери. На Високој ICT сам завршио основне студије – смер Телекомуникације (сада Комуникационе технологије), а затим сам своје знање надоградио студирајући Цисцо академију. Данас сам инжењер са 12 година искуства у IT-у, са учешћем у великом броју пројеката. Позиција на којој тренутно радим је ИТ Project manager у Информатичкој функцији Компаније „Дунав осигурање“ а.д.о. Желим свима најлепше да препоручим Високу ICT школу јер поседује све потребне квалитете за правилно и професионално развијање младих инжењера.
Тања Ћосић,
струковни инжењер електротехнике и рачунарства
„Цетин Србија“, Београд
Зовем се Тања Ћосић и бивши сам студент ICT школе. У моменту када сам уписала факултет већ сам радила у компанији Теленор као drive тест техничар што је подразумевало рад на терену са специјалном опремом за снимање перформанси мобилне мреже што сваки оператер ради периодично ради оптимизације рада и ресурса мреже. Након завршених основних и касније специјалистичких студија на Високој ICT школи, од компаније сам добила и признање новостечених знања из различитих домена стуке и прилику да ми се повери анализа измерених резултата, оперативни рад над .log фајловима као и право промене параметара на самој мрежи, приступ ситемима оперативног дела и могућност напредовања. Мислим да је ICT школа прави избор за људе који желе оперативно и практично да се баве било којим делом посла у домену струке, и колико знам доста колега је јако брзо нашло посао у оквиру телекомуникационих и IT компанија (SBB, MTS ….).