Интернет технологије (модул Информационе технологије) | | Одсек Висока школа за информационе и комуникационе технологије

Интернет технологије (модул Информационе технологије) 

Интернет технологије (модул Информационе технологије)

Модул Информационе технологије је један о четири модула на студијском програму Интернет технологије.

Брз развој информационих технологија је део наше свакодневнице а циљ модула да наведени развој испрати и на што бољи начин пружи сва неопходна знања студентима, која укључују: познавање wеб и десктоп програмирања, администрацију и одржавање рачунарских мрежа, управљање подацима као и познавање хардвера и софтвера.

Модул је конципиран да створи конкурентног ИТ стручњака који је подједнако добар и програмер и администратор рачунарских система.

Након завршетка овог модула студенти су оспособљени да конкуришу у најширем спектру компанија у области ИТ-а који имају потребну да ангажују инжењере који могу да сагледају све сегменте информационих технологија. Више о студиjском програму и предметима можете погледати овде.

У наставку су коментари и мишљења наших дипломаца који су запослени у IT компанијама:

Милан Гњатовић,
Senior Backend Developer
Humanity d.o.o.
Вредности које сам стекао током студирања које су ми помогле у професионалној каријери: Првенствено бих издвојио детаљно упознавање са рачунарским мрежама и мрежним протоколима, које ми је, у комбинацији са практичном обуком у CISCO лабораторији, пружило адекватно искуство из области мрежних технологија које представљају темеље целокупног интернета. Ово знање, накнадно надограђено са додатним садржајем из домена интернет програмирања (PHP, JAVA, C#), ми је обезбедило изразито квалитетну подлогу за успешан професионални рад и развој.
Андрија Павловић,
Frontend engineer
HTEC Group
Највећи квалитет школе је у томе што иде у корак са временом и студенте наоружава знањем које се тражи на тржишту. По мом мишљењу, знање које сам стекао у школи из разних предмета омогућава да сагледам систем из више углова. Као неком ко се први пут сусрео са програмирањем, помогло је то што се професори фокусирају на фундаменталне ствари и решавање проблема, а затим постепено прелазе на модерне технологије framework-е. Мислим да највећу вредност доноси то што је већина предмета структуирана тако да са собом носи практичан рад на пројектима, који су јако слични ономе што се ради на послу.
Никола Поша,
Senior PHP Developer
Chess.com
Програмирање и рачунарске мреже су две области које су биле главни предмет мог интересовања током студија на Високој ИЦТ школи. Иако је деловало да рачунарске мреже воде у трци за мој пут у каријери, потпуни преокрет се десио када сам се сусрео са предметом "Web програмирање". Те давне 2007. године Интернет је постајао све популарнији медијум захваљујући препороду након Web 2.0 транзиције. За мене је то била прекретница, узбудљив период у којем сам до тада стечено програмерско знање пренео на виши ниво, откривши страст за развој web-базираних апликација и сајтова. Висока ИЦТ школа за мене била изузетно мотивишуће окружење за учење. Одлично конципиран наставни план и програм са акцентом на практичном знању ми је омогућио да пронађем прави пут и успешно градим професионалну каријеру.
Немања Миловановић,
Full stack developer
Ewe Comp D.O.O.
Када неко спомене ИЦТ школу, прво што ме асоцира јесте пракса. Одлична пракса која ми је касније и помогла у даљем развијању каријере. Професори су оставили најјачи утисак на мене, због саме ангажованости на предавањима и вежбама, како у теоријском, тако и у практичном делу.
Урош Пантелић,
PHP Developer
NewTec Solutions
Ја нисам љубитељ бубања теорије и обимног учења апстрактних ствари, него практичног знања и како се заправо нешто ради а то ми је ова школа пружила. Практично знање је јако битно, наравно потковано и теоријом, што вас у старту издваја од конкуренције јер сте одмах способни за решавање компликованих захтева. Једна од ствари која ми се јако допала јесте организација предмета и то како вас полако "натапају" знањем тако сто су предмети равномерно расподељени током школовања, као кад улазите у хладну воду. Доказ да овакав начин школовања доноси добре резултате јесте да су многе моје колеге почеле да раде још у трећој години студија, а ја одмах након што сам дипломирао.
Далибор Станковић,
Senior Backend Developer
Humanity
Одлична полазна тачка за све оне који себе виде у ИТ свету и желе да своју каријеру граде у том правцу. За мене лично похађање ове Високе школе је био пун погодак, стекао сам основна знања и вештине из разних области а то ми је помогло да схватим у ком смеру желим да наставим након студија. Ако себе у будућности видите као софтверског инжењера, QА тестера, инжењера рачунарских мрежа или можда база података, ова школа је савршена одскочна даска која отвара врата ИТ света.
Александар Радојичић,
Web Developerr
Smart Web d.o.o.
Јако сам задовољан практичним знањем стеченим на ИЦТ студијама, као и одличном сарадњом са професорима. Сматрам да је одлична основа, а самим тим и топла препорука свим младим људима који желе у будућности да се баве овом професијом.
Софија Бојић,
Senior JavaScript Developer
Enreach Labs kompanija
Бавим се развојем Desktop и Web апликација Неке од технологија које користимо: Electron, Node, AngularJS, Phoenix ... Студентима је одувек било важно да своје стечено знање и диплому искористе на прави начин. Личним искуством сам се уверила да Висока ИЦТ управо то омогућава. Месец дана по одбрани дипломског почела сам да радим, а подлогу коју сам стекла за три године основних студија била је више него довољна да пратим ритам годинама запослених колега у компанији.Такође, похвално је и то што Висока ИЦТ у већој мери примењује практичну наставу и подстиче сналажљивост студената при решавању различитих изазова са којима се сусрећу касније у послу. Треба напоменути и то да уколико се студент истакне својим радом, може очекивати и препоруку од стране професора приликом запошљавања.
Средоје Чутовић,
Senior Developer
LearnUpon
ИЦТ ми је била одскочна даска у свет програмирања са великом посвећеношћу професора и асистената. Градиво је било добро распоређено, суштина се учила, дан данас о томе коментаришем са колегама колико смо имали добар програм.