Microsoft Azure Dev Tools for Teaching 

 

Microsoft Azure Dev Tools for Teaching програм

Бесплатни лиценцирани софтвер за студенте

Висока школа струковних студија за информационе и комуникационе технологијe je дугогодишњи претплатник на Microsoft-ov програм MSDNAA (Microsoft Developer Network Academic Alliance) затим Microsoft DreamSpark, потом Microsoft Imagine, а сада под називом Microsoft Azure Dev Tools for Teaching, којим се свим запосленимa и студентима са активним статусом омогућува да потпуно бесплатно користе лиценциран софтвер ове компаније.

Претплата обухвата оперативне системе (workstation и server) компаније Microsoft, као и развојне алате (Visual Studio) a софтвер се може користити исклључиво у научно образовне сврхе.

Процедура за наручивање софтвера одвија се овде.

Претходно је непоходно да се обратите библиотекару Школе (обавезно понети индекс и личну карту), како би Вам благовремено био отворен налог за коришћење овог сервиса. За отварање налога потребно је да поседујете школску имејл адресу, након чега ће Вам на исту стићи потврда о успешној регистрацији са подацима (корисничко име и лозинка) као и линком за приступ овом сервису.

Важне напомене:

  1. Прихватањем услова коришћења овог програма корисник се обавезује да неће исти неовлашћено копирати и користити у комерцијалне сврхе или дати трећем лицу на коришћење.
  2. Софтвер можете преузети директно са адресе Microsoft Azure Dev Tools for Teaching програма.
  3. Серијски бројеви и упутства потребна за инсталацију софтвера се налазе на Вашем Microsoft Azure Dev Tools for Teaching налогу.