Интернационални хакатон за студенткиње 12. и 13. маја | | Одсек Висока ICT школа

Интернационални хакатон за студенткиње 12. и 13. маја 

АФА, организација која је посвећена економском оснаживању жена кроз иновације и технологије, у партнерству са Women4Cyber chapter-има, организује интернационални хакатон за студенткиње са техничких, технолошких и бизнис факултета из Србије и Швајцарске. АФА позива студенткиње да се пријаве на International Female Students Hackathon који ће се одржати 12. и 13. маја 2021. године у 3Д виртуелном окружењу и окупиће 60 студенткиња из поменуте две државе.
 
Задатак учесница ће бити креирање решења за изазов: Deep fake у области сајбер безбедности при чему није обавезно да кодирате, већ да развијете идејно решење. На решењу ћете радити са менторкама из технолошких компанија, а тимови ће бити мешовити и састављени од 5 студенткиња ове две државе.  

Догађај представља одличну прилику да се повежете са вршњакињама сличних интересовања са универзитета широм Европе и бићете подстакнуте да сарађујете и учите једне од других, али и од ментора из великих технолошких компанија из Србије и Европе. Додатно, имаћете прилику да присуствујете предавањима које ће држати представници Women4Cyber Србија, као и представници великих технолошких компанија.

За хакатон се можете пријавити путем мејла: jovana.terzic@afa.co.rs, тако што ћете послати видео где ћете навести како се зовете, са ког факултета долазите, контакт телефон и због чега се пријављујете на International Female Students Hackathon. Уместо видео поруке можете послати и текстуалан одговор на наведена питања.
 
Пријаве су индивидуалне, а о формираним тимовима ћете бити обавештене дан пре почетка хакатона.

Више информација можете пронаћи на: https://www.afa.co.rs/international-female-students-hacka