АИБГ – интензивно студентско програмерско такмичење | | Одсек Висока школа за информационе и комуникационе технологије

АИБГ – интензивно студентско програмерско такмичење 

БЕСТ Београд и ове године организује АИБГ – интензивно студентско програмерско такмичење

Овог децембра, у ноћи између 9. и 10. локална група Удружења студената технике Европе, БЕСТ Београд организује интензивно студентско програмерско такмичење АИБГ Belgrade (Artificial Intelligence BattleGround Belgrade). По шести пут заредом на једном месту ће се окупити 16 тимова, који ће се такмичити у изради интелигентног играча (бот-а) за задату видео игру. Сваки тим ће имати на располагању 20 сати, након чега ће ботови одмерити снаге у две фазе – групној и финалној борби. Три најбоље рангирана тима освојиће вредне награде у износу од 100 000, 50 000 и 25 000 динара. Као и претходних година, част нам је, да је потенцијал пројекта препознала компанија QCerris.

Такмичење ће се одржати на Универзитету Метрополитан као и претходне године. Циљ овог такмичења јесте да студентима техничко-технолошких, природно-математичких факултета и виших школа обезбеди прилику да приђу корак ближе професионалном свету кроз рад на самосталном пројекту. На овај начин моћи ће да примене већ стечена али и да прошире своја знања о вештачкој интелигенцији и програмирању. Паралелно ће моћи да развијају такмичарски и тимски дух.

Поред централног такмичарског догађаја, припремљен је и додатни садржај – Make IT Learn MeetUp и WarmUp. Make IT Learn MeetUp за циљ има информисање свих заинтересованих студената о трендовима у вештачкој интелигенцији и одржаће се 20. новембра. WarmUp је низ уводних активности уочи самог такмичења, намењен је искључиво такмичарима и његов циљ је да на адекватан начин уведе такмичаре у викенд који је пред њима.

Удружење студената технике Европе, БЕСТ Београд је међународна, непрофитна, аполитична студентска организација. Од свог оснивања 2003. године, локална група омогућава повезивање, размену и сарадњу са студентима из целе Европе. Улога БЕСТ-а као организатора, огледа се у томе, да се на једном месту повежу студенти, компаније и Универзитет.

Уколико си амбициозан студент и жељан изазова – окупи екипу од 3-4 члана, или се пријави индивидуално и испробај своје програмерске способности у овом интезивном хакатону! Пријаве ће бити отворене од 8. до 24. новембра на сајту aibg.best.rs

slika1
slika2
slika3