Активности у школи 

Посета Поштанско-логистичком центру Београд
Студенти треће године студијског програма Поштанске и банкарске технологије посетили су Главни поштански центар Београд. Наш највећи регионални поштанско-логистички центар се простире на око 28.000 m2 и обухвата више објеката - халу за производњу (аутоматизовано сортирање пошиљака, хибридна пошта, пост-експрес, бизнис сервис, прерада писама и пакета у међународном саобраћају) и управни део зграде, површине од око 23.000 m2 . Такође, у оквиру центра пројектован је мањи производни објекат логистичке намене површине 2.500 m2 и административни објекат у функцији реализације нових услуга.
УПИС 2017/18 – јунски уписни рок

Висока школа струковних студија за информационе и комуникационе технологије ће у оквиру првог уписног рока вршити упис нове генерације студената на следеће студијске програме основних студија:

 

  • Интернет технологије (Четири модула: Администрирање рачунарских мрежа, Web програмирање, Медицинска информатика и Информационе технологије)
  • Поштанско-логистички системи
  • Комуникационе технологије (Два модула: Инжењерски менаџмент и Системско инжењерство)

 

Наши спортисти на Електријади 2017.
Два злата и једно сребро представљају биланс и успешан наступ наших спортиста на управо завршеној Електријади.

Ове године се у Бечићима окупило преко 2000 студената са целог Балкана, тачније, 23 факултета и високих школа, на традиционалним, педесет седмим сусретима студената електро-техничке струке. Наше девојке су у фудбалу, у јакој конкуренцији тринаест спортских екипа, освојиле I место. Кошаркаши су, међу 19 екипа, извојевали велику победу освојивши, такође, I место.

У конкуренцији шахиста, заблистала је једна девојка, наша студенткиња, Ксенија Томин, освојивши II место.

Отворена врата 2017
У суботу, 29. априла, од 11 часова у просторијама Школе одржан је Дан отворених врата. Посетило нас је око 40 кандидата који су од директора и шефова студијских програма добили одговоре на питања везана за студирање у нашој Школи. Будући студенти су показали интересовање за различите студијске програме основних струковних студија, процедуру и услове уписа, организацију пријемног испита, организацију наставе, предмете ... Поред тога, кандидати су имали прилику да обиђу наше учионице и лабораторије и да се упознају са условима студирања.
4. април - Дан студената
Данас се обележава Дан студената у знак сећања на трагичну жртву студента права Универзитета у Београду, Жарка Мариновића, који је убијен 4. априла 1936. године приликом учешћа у студентским демонстрацијама, одржаним због јачања фашизма у Немачкој.
Висока ICT школа на MUM-у у Милану

Наставници наше Школе присуствовали су MUM (MikroTik User Meeting) конференцији 30.3-31.3.2017. године у Милану. MUM је истовремено и конференција и сајам на коме корисници Микротик опреме размењују своја искуства кроз организоване презентације, предавања и изложбени програм дистрибутера опреме.

Маркетиншке услуге
Потреба усавршавања студената струковних студија неизоставно укључује сарадњу са различитим привредним ентитетима, пре свега у циљу проширивања постојећих сазнања студената из стручних области. Сарадња ЈП „Пошта Србије“ и Школе показала се, у досадашњем раду, веома успешном и то кроз различите облике. У складу с тим, за студенте и наставнике студијског програма Поштанске и банкарске технологије у среду 22.2.2017. године, мр Горица Миловановић-Браковић одржала је још једно предавање по позиву, овог пута на тему „Маркетиншке услуге оглашавања Поште Србије“.
BeDex
Студенти и наставници студијског програма Поштанске и банкарске технологије посетили су компаније DExpress и Bexexpress, домаће приватне курирске службе са најбржим степеном развоја на Балкану. Њихови пословни резултати – остварени обим пошиљака од десетина хиљада пакета дневно на територији Републике Србије говоре о одличној организацији пословних сектора, разгранатој мрежи дистрибутивних центара и пакет шопова, доброј координацији стотина доставних возила и непрекидној имплементацији нових решења.
У посети РЈ ''Хибридна пошта''
У интересу што квалитетније обуке, за студенте прве године студијског програма Поштанске и банкарске технологије, организована је посета и обилазак Хибридне поште Београд. С обзиром да у оквиру предмета Поштанске услуге слушају предавања везана за нове услуге ЈП „Пошта Србије“, сада су имали прилику да виде како у реалним условима функционише РЈ која нуди комплетне графичке услуге, од савременог дизајна до финализације производа и испоруке до купца.Захваљујемо запосленима на изузетном гостопримству!
У сусрет упису 2017/18.
Висока школа струковних студија за информационе и комуникационе технологије у Београду је за наредни акредитациони период од 5 година предала комплетну документацију и очекује позитиван одговор Комисије за акредитацију у наредном периоду. На основу анализе досадашњих исхода и очекиваних квалификација и донетих закључака, за период који обухвата предстојећа акредитација, учињене су извесне измене у постојећим студијским програмима и уведени су нови студијски програми основних студија: